Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση – Συζήτηση

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ
Σας προσκαλούμε την Τετάρτη 27 Νοέμβρη, στις 6.30μμ,
στον πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος», Θήρας και Μαντινείας στα Καμίνια, να συζητήσουμε, να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας

Ξεπερνούν οι άνεργοι σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 1.300.000. Από αυτούς, μόλις οι 138.350 παίρνουν κάποιας μορφής επίδομα. Στη χώρα μας το επίσημο ποσοστό της ανεργίας είναι 27%. Σε αυτό το ποσοστό δεν προσμετρούνται οι μικροί επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, οι αυτοαπασχολούμενοι (μπλοκάκι) και όσοι έχουν την «τύχη» να εργαστούν έστω και για μία ώρα μέσα σε ένα μήνα. Το πραγματικό ποσοστό ανεργίας είναι πάνω από 30% του ενεργού πληθυσμού της χώρας.
Τις συνέπειες της ανεργίας τις βιώνουμε έντονα στις λαϊκές γειτονιές. Άστεγοι, οικογένειες σε σπίτια με κομμένο ρεύμα και νερό, χωρίς φαγητό, υπό την απειλή εξώσεων και πλειστηριασμών, ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η ανεργία είναι δομικό στοιχείο του συστήματος. Είναι το μέσο πίεσης και εκφοβισμού των εργαζόμενων που χρησιμοποιεί το σύστημα για να επιβληθούν οι περικοπές μισθών, η ανασφάλιστη εργασία, οι άθλιες συνθήκες δουλειάς.
Τρόικα και κυβέρνηση επιβάλλουν τους αντεργατικούς νόμους. Απολύουν χιλιάδες από το δημόσιο, δρομολογούν την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, προωθούν την ανασφάλιστη και την ενοικιαζόμενη εργασία καθώς και την κατάργηση του κατώτατου μισθού, καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διαλύουν τα ασφαλιστικά ταμεία, συρρικνώνουν τον δημόσιο τομέα. Στη βάση αυτή, η βαθιά κρίση του συστήματος έρχεται να φέρει υψηλά ποσοστά ανεργίας αφού μέσα από τα απανωτά μνημόνια η χώρα οδηγείται στην ερημοποίηση και ο λαός στην φτωχοποίηση.
Τα μνημόνια που εφαρμόζει η κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας δεν πρόκειται να οδηγήσουν σε καμία ανάπτυξη, ούτε θα σώσουν τη χώρα αλλά οξύνουν το εφιαλτικό αδιέξοδο.
Πώς θα απαντήσουμε οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι, οι απολυμένοι, οι απλήρωτοι, οι υποαπασχολούμενοι;
Άνεργοι, εργάτες έλληνες και μετανάστες να οργανώσουμε και να συντονίσουμε τις δράσεις μας, να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τα αντεργατικά μέτρα. Δεν πρέπει να τους αφήνουμε να μας βυθίζουν στην κατάθλιψη και στον μοναχικό δρόμο επιβίωσης.
   Η δουλειά είναι δικαίωμα
   Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
   Κανείς άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν μετακίνηση
Καλούμε στην εκδήλωση άνεργους, εργαζόμενους, νέους, νέες, συνδικάτα, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Εισηγητικές παρεμβάσεις από:
● Μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά ● Μέλος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ. ● ΔΙΚΤΥΟ Επισφαλώς Εργαζομένων-Ανέργων ● Αλληλεγγύη Πειραιά ● Ανοιχτή Συνέλευση Περάματος ● Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας  

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΜΙΝΙΩΝ – ΡΕΝΤΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: