Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εκδήλωση-Συζήτηση: "Η Υγεία στην εποχή των Μνημονίων"


 Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΡΕΝΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
σας προσκαλεί στην εκδήλωση –συζήτηση με θέμα:
«Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ»
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:
- Από το Κρατικό Νίκαιας, ο γιατρός Γιάννης Προκόβας, Δ/ντής Ενδοκρινολογικού
- Γιατρός από το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά
- Συναγωνιστές από Πρωτοβουλίες για την Υγεία

Σάββατο 30 Μάρτη, ώρα 6μμ, Παπαγεωργακοπούλου 11 & Μεθάνων
στην αίθουσα του Δ’ Δημοτικού Διαμερίσματος

* θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική και συλλογική κουζίνα
-------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!
Η εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής της λιτότητας από την τρικομματική κυβέρνηση σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας, έχει μετατρέψει την Υγεία σε ακριβό εμπόρευμα. Βιώνουμε τις συνέπειες καθημερινά στα νοσοκομεία, στα εξωτερικά ιατρεία, στα φαρμακεία. Οι όποιες κοινωνικές παροχές υπήρχαν προ μνημονίων και είχαν κερδηθεί με αιματηρούς αγώνες, κατεδαφίζονται σήμερα αφήνοντας  χιλιάδες χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της περίθαλψης.
Η επιβολή εισιτηρίου στα εξωτερικά ιατρεία, η καθιέρωση των απογευματινών ιατρείων, η εντολή της πολιτείας για άρνηση περίθαλψης σε μετανάστες χωρίς χαρτιά, καταργούν την έννοια της δημόσιας υγείας αλλά και την ισότητα.
Στα νοσοκομεία οι συγχωνεύσεις ή ακόμα και το κλείσιμο τους, αφήνουν ακάλυπτες ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές. Η κατάρρευση των προμηθειών αναγκάζει τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, την ώρα της μεγάλης ανάγκης για περίθαλψη, να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Οι εργαζόμενοι κουρασμένοι από τον τεράστιο όγκο δουλειάς, κακοπληρωμένοι, χωρίς μετεκπαίδευση, χωρίς να αναγνωρίζεται το έργο τους. Ο εξοπλισμός δεν ανανεώνεται, τα μηχανήματα χαλάνε και δεν επισκευάζονται, πάγιες υποδομές απαξιώνονται μέρα με τη μέρα.
Οι προσλήψεις νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού γίνονται πλέον μέσω ΜΚΟ με 5μηνες συμβάσεις και ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ η ΜΚΟ καρπώνεται ποσοστό επί του μισθού κάθε συμβασιούχου. Το ίδιο καθεστώς επικρατεί και στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης όπου δίνονται σε ιδιωτικά συνεργεία σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τους εργαζόμενους ενώ οι εργολάβοι πληρώνονται με ποσοστά από τα έσοδα του νοσοκομείου.
Ο ΕΟΠΥΥ υποχρηματοδοτείται και είναι αδύνατο να καλύψει τις ανάγκες σε φάρμακα και σε εξετάσεις. Εμείς οι κάτοικοι του Πειραιά βιώνουμε αυτό το αδιέξοδο με τραγικό τρόπο.
Σαν πολίτες πληρώνουμε δυσβάσταχτους φόρους για την δημόσια υγεία και σαν εργαζόμενοι μεγάλες εισφορές για τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα προβλήματα επιβίωσης οδηγούν όλο και περισσότερους από εμάς στην ανάγκη για ιατρική περίθαλψη.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.

ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: